Kluizen en safes

Een safe of kluis beschermt geld, waardevolle voorwerpen en informatie (papier en data) tegen diefstal, brand en fraude. In ons Security Center in Arnhem vindt u een groot assortiment safes, kluizen, brandkasten, kluisdeuren en kluissloten in alle merken, maten en uitvoeringen. Uiteraard helpen wij u met een goed advies, verzorgen wij de plaatsing en passen wij de kluis op uw wensen aan.

Merkonafhankelijk advies van meesterkrakers

Niemand kan u beter informeren dan onze specialisten die dagelijks kluizen openen. We kennen de sterktes en zwaktes van alle safeproducten, in theorie én praktijk. We geven u deskundig en merkonafhankelijk advies. Zodat u een betrouwbare oplossing krijgt die bij uw specifieke situatie past.

Klasse zegt niet alles

Nieuwe safes worden tegenwoordig gebouwd en getest volgens de Europese CEN normering. Maar dat wil niet zeggen dat u safes met dezelfde inschaling (klasse) altijd met elkaar kunt vergelijken. Meer hierover leest u in Normeringen en klassen. En in de artikelenreeks in het vakblad Beveiliging (editie 11, 12 en 13). Ook onze experts kunnen u hier meer over vertellen.

Voorkom een miskoop

In Nederland worden veel kluizen en safes van inferieure kwaliteit verkocht. Ze hebben ogenschijnlijk een dikke deur en zware schoten. De safe op de foto's hieronder heeft bijvoorbeeld een deur van 100 mm met schoten van Ø 30 mm. Dat geeft een sterke indruk, maar schijn bedriegt. De materiaaldikte tot aan het slotwerk van deze safe is maar 6 mm! De brandweerstand is beperkt, dus als het er op aankomt bent u alles kwijt. Voorkom een miskoop en koop bij de echte specialist.

 

safes 1 >safes 2
Een kluis met een dikke deur en zware schoten. Toch zijn uw waardevolle voorwerpen hierin niet veilig!

Occasions

Zoekt u een occasion kluis of safe? Bekijk hier ons tweedehands aanbod.