Monumentale bedrijfspanden

Bouwkundige aanpassingen aan monumentale panden zijn vaak gecompliceerd. Maar niet onmogelijk. Wij hebben mooie én sterke maatwerkoplossingen bedacht en uitgevoerd, in nauwe samenwerking met architecten en gemeentelijke instanties.

Voorbeelden: Stadhuis Enschede

In opdracht van de gemeente Enschede heeft Van den Hoogen Security het monumentale stadhuis bouwkundig beveiligd. Het stadhuis is rond 1930 ontworpen door architect ir. G. Friedhof.

Om te voldoen aan de hedendaagse eisen, moesten de bestaande puien vervangen worden door brand- en inbraakwerende puien. Omwille van het bedieningsgemak moesten ze bovendien elektronisch af te sluiten zijn. Geheel in de stijl van het pand en de architectuur van Friedhof hebben we fraaie stalen puien ontworpen, met de hand gemaakt en geplaatst. De sloten in de bestaande monumentale deuren zijn aangepast en de bestaande cilinders zijn vervangen door elektronische cilinders die passen in het monumentale karakter.

Met deze aanpassingen voldoet de veiligheid van het stadhuis weer aan de eisen van deze tijd. Dankzij de optimaal beveiligde elektronische cilinders is de toegangscontrole kwalitatief hoogstaand, praktisch en flexibel. En zijn wijzigingen in de autorisatie direct door te voeren.

Museum voor Moderne Kunst Arnhem

Voor het Museum voor Moderne Kunst, gevestigd in een monumentaal pand in Arnhem, hebben we samen met een onafhankelijk adviesbureau en installatiebedrijf een totaal beveiligingsconcept geïmplementeerd. Alle ruimtes zijn in compartimenten beveiligd met voor het publiek nagenoeg onzichtbare bouwkundige voorzieningen, waaronder:
  • versterkte (detectie)wanden, vloeren en roosterwerken
  • HSD inbraakwerende automatische schuifdeuren (in eigen beheer ontwikkelde kluis-sluisdeur, elektrisch te bedienen via het toegangscontrolesysteem (foto linksboven)
  • dubbele braakwerende beglazing in design profilering, onzichtbaar achter bestaande betimmeringen (foto rechtsboven)
  • HSD dubbelvleugelige draaideuren (foto links- en rechtsonder)
  • versterkte depots


mmka-hsd-braakwerende-schuifdeurmmka-dubbele-braakwerende-beglazing mmka-hsd-dubbelvleugelige-draaideur-2mmka-hsd-dubbelvleugelige-draaideur


informatieWilt u weten hoe wij úw monumentale bedrijfspand kunnen beveiligen? Met respect voor de historie? Bel dan met 026 361 09 09 of stuur ons een e-mail met uw vragen of wensen.
Directeur van een toonaangevend museum:

Van den Hoogen Security vertaalt het gewenste beveiligingsniveau naar technisch hoogstaande oplossingen. Daar zijn ze erg goed in.