Medeco XT toepassingen

nexgen-4Het Medeco XT-systeem is een geavanceerd toegangscontrolesysteem met een hoog veiligheids- en beveiligingsniveau. Bekabeling is niet nodig. Dankzij het installatiegemak zijn de toepassingen legio.

Met Keybox sleutelkluis voor thuiszorg

Lees meer over deze toepassing.

Geldautomaten

Banken besteden het beheer van geldautomaten vaak uit. Deze partij beheert de pinautomatenruimte, waaronder toegangsverlening. Verschillende partijen moeten toegang tot deze ruimtes hebben, zoals:
  • geld- en waardetransporteurs – om de automaten te vullen
  • alarmopvolgers – om na een alarmmelding de politie ter plaatse te assisteren
  • service partij – verleent andere bedrijven toegang tot deze ruimtes voor diverse werkzaamheden
  • vertegenwoordigers van de beherende partij
Het uitrusten van de pinautomatenruimtes met Medeco XT-cilinders biedt praktische voordelen:

GEEN TORENHOGE VERVANGINGSKOSTEN

Bij verlies of diefstal van een mechnische (groepen)sleutel zijn de vervangingskosten torenhoog. Alle cilinders waar de desbetreffende sleutel toegang tot had, moeten worden omgebouwd of vervangen. Er zijn gevallen bekend waarbij de overvaller de ruimte tijdens het vullen van de geldautomaatmet een passende sleutel betrad. Ook dat bracht veel kosten met zich mee. Plus emotioneel leed onder het personeel in de overvalsituatie.

DUIDELIJKHEID

Met het Medeco XT-systeem is bij verlies of misbruik direct duidelijk wie met welke sleutel de deur heeft geopend. Hierdoor zijn de kosten te verhalen. Bij mechanische sleutels is dit moeilijk vast te stellen, zeker als er een veelvoud aan sleutels in omloop is.

BETAALBAAR EN BETROUWBAAR

Een online systeem is vaak geen optie vanwege de hoge kosten per deur en de bijkomende hoge infrastructurele kosten. Bovendien is het beheer niet goed in de hand te houden. Het Medeco XT-systeem biedt een veilig en betaalbaar alternatief dat snel en eenvoudig te installeren is. De hosting en het beheer zijn naar wens uit te besteden aan Van den Hoogen Security.

Parkeerautomaten

Parkeerautomaten staan niet altijd onder 24-uurs toezicht. Dit maakt ze tot een makkelijk doelwit voor criminelen (en/of frauderende medewerkers). Het vervangen van alle cilinders bij verlies of diefstal van een sleutel kost veel geld en zorgt voor flinke overlast. Deugdelijk afsluiten met registratie van datum, tijdstip en sleutel is een vereiste voor zinvol beheer. Dit is precies wat het Medeco XT-systeem biedt. En daar is géén netwerkverbinding met de server vanuit de automaten, géén aanpassing in de infrastructuur en géén inmeniging in uw ICT-systemen voor nodig. Hosting en beheer zijn uit te besteden aan Van den Hoogen Security. Met Medeco XT heeft u tegen lage kosten per automaat een geavanceerd toegangscontrolesysteem.

Windmolens

Het aantal windmolens groeit explosief. Dat maakt het sleutelbeheer complex en het toezicht op personen met toegang tot de windmolens lastig. Medeco XT maakt deze taak eenvoudig. Binnen een minuut is de bestaande mechanische eurocilinder vervangen door een elektronische Medeco XT-cilinder. Zonder infrastructuur, netwerk of stroomvoorziening functioneert Medeco XT als een volledig toegangscontrolesysteem. Ideaal voor windmolens verdeeld over een groot gebied. De beheerder heeft zelf in de hand wie wanneer toegang tot een windmolen heeft. Bijkomend voordeel: het systeem maakt controle op facturatie van onderhoudsbedrijven mogelijk. Het houdt precies bij wie wanneer toegang heeft gehad.

Monumentale panden

In monumentale panden is het vaak niet toegestaan of mogelijk om bedrading voor toegangscontrole aan te leggen. Medeco XT is dan de perfecte oplossing. Met het vervangen van de bestaande cilinders in de sloten heeft u een compleet en geavanceerd toegangscontrolesysteem. Boren of een netwerk aanleggen? Niet nodig! De bestaande situatie blijft intact. Voor een fractie van de prijs van een bekabeld systeem. En zonder afbreuk te doen aan het waardevolle monumentale karakter van het pand. Hebben de deuren een antiek klavierslot? Dan maken wij in eigen instrumentmakerij een passend slot. En passen we het beslag aan, zodat het geheel er fraai blijft uitzien.

Musea, theaters, juweliers, ...

Medeco XT is ook leverbaar als vitrineslot. Eenvoudig te monteren én te verplaatsen (denk aan een tijdelijke expositie). Dat maakt toegangscontrole op vitrines tegen geringe kosten mogelijk. Zelfs checkpoints zijn aan te brengen, voor registratie van de bewakersronde. Wanneer u ook de reguliere sloten (geleidelijk) van een Medeco XT-cilinder voorziet, is het hele pand inclusief vitrines en checkpoints in één toegangscontrolesysteem te integreren.

Technische ruimtes

Sleutelbeheer voor technische ruimtes is complex. Verschillende personen van verschillende bedrijven moeten (landelijk) toegang hebben. De praktijk leert dat het overzicht dan snel verdwijnt. Dat brengt forse problemen als valse facturatie, lekken in de beveiliging en aansprakelijkheidsconflicten bij incidenten met zich mee. Met het Medeco XT-systeem weet u altijd welke sleutels in omloop zijn en waar deze gebruikt worden. Alleen bevoegde personen met toestemming hebben toegang. Alle handelingen worden geregistreerd, zodat u met een druk op de knop kunt zien welke ruimtes wanneer zijn betreden en door wie. De preventieve werking van het systeem heeft zich bewezen. Facturen van derden (onderaannemers) zijn snel te controleren. Met Medeco XT heeft u toegangscontrole op meerdere locaties, beheerd vanuit één systeem.

Snoep- en drankautomaten

Ook vending automaten zijn met een Medeco XT-cilinder uit te rusten. Geen slotje met een lastig te beheren mechanische sleutel meer, maar veilige Medeco XT-sloten in combinatie met controle en registratie.

Bouwplaatsen en hekwerken

Toegangscontrole via hangsloten. Dan kan met het Medeco XT-cilinderhangslot. Daarmee zijn bijvoorbeeld hekken veilig af te sluiten. Een slimme oplossing voor aannemers die werken met onderaannemers.

Verkeersregelinstallaties

Op kruispunten met verkeerslichten zijn kasten met apparatuur aanwezig om de verkeerslichten in te stellen. Verschillende partijen hebben toegang tot onderdelen van deze apparatuur. Het Medeco XT-systeem maakt inzichtelijk wie toegang tot de kasten heeft (gehad). Dit helpt incidenten voorkomen en biedt een heldere inventarisatie mochten zich toch incidenten voordoen.