Sluitplannen

sleutelEen sluitplan geeft aan wie met welke sleutel (badge of tag) toegang heeft tot welke ruimte. Zo heeft iedereen maar één sleutel nodig om toegang te krijgen tot ruimtes waartoe hij of zij bevoegd is.

Maak van uw sluitsysteem geen binnenkomer

Mechanische sluitsystemen worden vrijwel altijd via de handel geleverd. Dit vormt een risico op zich. De handel volgt  de standaard normeringen, zónder kennis van high risk kraaktechnieken. Dit betekent dat u een sluitsysteem krijgt dat wel genormeerd is, maar geen rekening houdt met variabelen als type crimineel, kennisniveau en zwaarte van de aanvalswapens. Hierin voorzien de Nederlandse en Europese normeringen namelijk niet. Voor een zware crimineel is een standaard sluitsysteem dan ook een gemakkelijke binnenkomer. Wilt u dit risico dekken? Werk dan samen met deskundigen die wél over high risk krakerskennis beschikken. Met Van den Hoogen Security.

Wij pareren criminele technieken

Wij houden rekening met technieken die criminelen hanteren om een werkende sleutel te bemachtigen:
 
  • (op afstand) fotograferen van een sleutel aan de sleutelbos
  • (geforceerd) verwijderen en tijdelijk vervangen van een systeemcilinder uit een afgelegen hekwerk, poort, schuur, hangslot o.i.d. (reversed engineering)
  • decoderen van cilinders met bijvoorbeeld scooptechnieken
  • impressioneren van cilinders (evt. folietechniek)
  • aanvallen met klopsleuteltechnieken, scooptechnieken en/of combinatietechnieken
  • ...

Extra bescherming

Het pareren van deze technieken vereist praktische krakerskennis. Kennis van openingstechnieken die niet in de normeringen worden bezien. Wij beschikken over die kennis. En verwerken deze in onze sluitplannen. Wij brengen wijzigingen in de beschermde cilinders aan, zodat de aanschaf van een vergelijkbare cilinder criminelen niet de juiste informatie oplevert. Als extra bescherming verloopt het naleveren en bijmaken van sleutels plus de correspondentie via onze gespecialiseerde beheerafdeling, dus buiten het reguliere kanaal om. Allemaal extra maatregelen om uw veiligheid en ons succes daarin te garanderen.

Sluitplanmatrix

Een sluitplanmatrix is een handig hulpmiddel bij het opstellen van een sluitplan. Dit is een Excel-document waarin u zowel gebruikers als ruimtes benoemt. Met kruisjes geeft u aan wie toegang heeft tot welke ruimte.
Voorbeeld van een ingevulde sluitplanmatrix (pdf, Nederlandstalig)
Voorbeeld van een ingevulde sluitplanmatrix (pdf, Engelstalig)
Voorbeeld van een lege sluitplanmatrix, om zelf in te vullen (pdf)


lamp2Meer weten over onze sluitplannen? Bel dan met 026 361 09 09 of stuur ons een e-mail. Zo gemakkelijk is de eerste stap naar een goed sluitplan.