High Risk Toegangscontrole

Toegangscontrolesystemen controleren wie, waar en wanneer toegang krijgt. Het systeem herkent de sleutel (tag of kaart), bepaalt of deze voor die plek en tijd geautoriseerd is en verleent al dan niet toegang. U bepaalt zelf hoe u het systeem wilt toepassen. U kunt in- en uitgangen controleren, maar ook wie toegang tot bepaalde ruimtes krijgt. Dat werpt een flinke drempel op tegen criminaliteit. Van buitenaf én binnenuit.

Online systemen (bekabelde systemen)

Een elektronisch toegangscontrolesysteem is flexibel. Toegang is snel te wijzigen zonder een nieuwe sleutel uit te geven. Een verloren sleutel is snel te blokkeren, zonder de kosten en problemen die het verlies van een gewone sleutel met zich meebrengen. Behalve controleren, kunt u de aanwezigheid van personen ook chronologisch registreren. Handig voor bijvoorbeeld de receptie. En een belangrijk instrument voor nood- en ontruimingsplannen.

Semi online systemen (niet-bekabelde systemen)

Semi online systemen met elektronische cilinders zijn flexibeler dan gewone mechanische sloten. Bekabeling is veelal niet nodig. Dit betekent dat de montage- en beheerskosten vaak lager zijn dan bij online systemen. Verloren sleutels zijn meestal snel te blokkeren en ook registratie is mogelijk. Zie Medeco XT, een geavanceerd toegangscontrolesysteem met een hoog veiligheids- en beveiligingsniveau. 

Biometrie

Een sleutel of elektronische tag is overdraagbaar. Dit betekent dat onbevoegden met een (gestolen) pasje toch toegang tot vitale informatie kunnen krijgen. Een ongewenste situatie, zeker in een high risk omgeving. Biometrie - het gebruik van lichaamseigen kenmerken via vingerafdruk-, handpalm-, gelaat-, of irisscanherkenning - geeft meer zekerheid. Ook combinaties van elektronische afsluiting en biometrie zijn mogelijk.

Dwangmatige oplossingen

Criminelen kunnen medewerkers bedreigen om toegang tot vitale bedrijfsonderdelen te krijgen. Denk aan het onder dwang meelopen. Via het aanbrengen van dwangmatige oplossingen zoals eenpersoonssluizen is dit tegen te gaan.

uitroeptekenWaar moet u op letten?

HOUDBAARHEIDSDATUM

Kan het systeem organisatieveranderingen aan? Is er voldoende beveiliging tegen het kopiëren van de sleutels of elektronische tags? Werkt het systeem ook zonder centrale kasten of tussenstations boven deuren of systeemplafonds? Deze zijn eenvoudig te manipuleren. Onaanvaardbaar in een High Risk omgeving.

GESCHEIDEN INSTALLATIE EN ONDERHOUD

Het gecombineerd installeren en onderhouden van een inbraakmeld- en toegangscontrolesysteem bespaart kosten. Maar in een High Risk omgeving brengt dat extra risico's met zich mee. Niet doen dus.

MANIPULATIE

Er zijn veel eenvoudig te manipuleren elektronische systemen op de markt. Laat u daarom goed adviseren. Van den Hoogen Security heeft jarenlange ervaring in het installeren en onderhouden van kleine en grote toegangscontrolesystemen. En beschikt over waardevolle en praktische krakerskennis die uw beveiliging op scherp zet.

informatieBel met 026 361 09 09 voor een vrijblijvend advies of stuur een e-mail met uw vragen of wensen.
Facilitair manager bij een High Risk bedrijf:

Criminaliteit is een van de ergste dingen die een bedrijf kan overkomen. In 99 van de 100 gevallen gaat het om eigen personeel.