Historie

Van 1976 tot nu

historie 2 historie 6vandenhoogen pand 2016

Van den Hoogen Security is in 1976 opgericht. In dat jaar begint het echtpaar Wim en Irene van den Hoogen samen met vader Wim van den Hoogen sr. een sleutel- en slotenspeciaalzaak annex beveiligingsbedrijf aan de Sint Antonielaan in Arnhem (foto boven links). Ze verkopen, vervaardigen en repareren sleutels en sloten in alle soorten, maten en merken. En breiden dat al snel uit met het monteren en openen van sluitwerk.

Meesterkraker

meesterkraker in aktie 2Ook de vraag naar het openen van kluizen neemt toe. Wim van den Hoogen was en is geen voorstander van de gangbare (commerciële) methode: het kapot slijpen van kluizen en verkopen van nieuwe. Om zijn klanten écht van dienst te zijn, wil hij kluizen onbeschadigd kunnen openen.

Hij gaat hij in de leer bij de legale meesterkrakers Toon Schoffelmeer en Henk Bergervoet. Daarna volgen nog vele jaren van opleidingen in binnen- en buitenland en praktijkuitwisselingen met collega-krakers uit de hele wereld. Sindsdien is er geen kluis die Van den Hoogen Security niet (nagenoeg) onbeschadigd kan openen. En staat het bedrijf bekend als dé beveiligingspartner met 'krakerskennis'.

Gemiddeld opent Van den Hoogen Security vijf tot vijftien kluizen per week. "Je kunt ons zien als legale kruiskrakers," licht Wim van den Hoogen toe. "We openen kluizen en doen tegelijkertijd veel kennis op over het omzeilen van sluitwerk. Die praktijkkennis passen we weer toe in het nog veiliger maken van kluizen en andere beveiligingsmaatregelen voor onze klanten."

Gestage groei

In 1993 verhuist Van den Hoogen Security naar een pand van 700 m2 aan de Pieter Calandweg in Arnhem (foto boven midden). Het bedrijf heeft inmiddels tien mensen in dienst en projectmatig werken neemt vlucht. Klanten waarderen het vakmanschap en de service, de klantenkring blijft zich gestaag uitbreiden. In 2003 volgt opnieuw een verhuizing naar een  pand van 1400 m2 aan de Bruningweg 4 in Arnhem (foto boven rechts).

Meester in bouwkundige beveiliging

Aan de Bruningweg groeit Van den Hoogen Security verder uit tot een specialist op het gebied van bouwkundige beveiliging. Het bedrijf beschikt over een unieke bundeling van kennis, specialisten, producten en diensten. Aangevuld met onmisbare praktijkervaring. Van den Hoogen Security adviseert, ontwikkelt, levert en onderhoudt bouwkundige beveiliging voor particulieren en bedrijven. Van woonhuis tot museum, van kleine detaillist tot landelijke banken en vele geldtelcentrales. Het reduceert veiligheidsrisico's en draagt zo bij aan het creëren van een veilige omgeving.
Facilitair Manager bij een internationaal High Risk geld- en waardetransportbedrijf:

Wim van den Hoogen beschikt over unieke vakkennis. Hij is dé expert.