Monumentale panden

Bouwkundige aanpassingen aan monumentale panden zijn vaak gecompliceerd. Maar niet onmogelijk. In nauwe samenwerking met architecten en gemeentelijke instanties hebben wij mooie én sterke maatwerkoplossingen bedacht en uitgevoerd.

Hieronder ziet u een aantal maatwerkoplossingen. Klik op de foto's voor een vergroting.

Elektrisch bedienbare schuiframen

monu-schuifraam-1monu-schuifraam-2
In dit pand zijn elektrisch bedienbare schuiframen (voorhamerproof) aangebracht, zónder de kozijnen aan te tasten. Het uiterlijk blijft ongewijzigd (foto links was bestaande situatie).

Elektrisch bedienbare daklichten

monu-daklicht-1monu-daklicht-2
Voor dit pand hebben we elektrisch bedienbare daklichten (voorhamerproof) onwikkeld. De daklijn mocht niet boven de bestaande dakpannen komen. Vanwege deze eis haakten alle puienleveranciers af. Waarom? Omdat de ramen hierdoor naar binnen toe moesten openen en ze geen garantie op waterdichtheid konden geven. Wij ontwikkelden een sluitende oplossing met een perfect resultaat.

'Antieke' versterkte deuren

monu-antieke-deur-1monu-antieke-deur-2monu-antieke-deur-3
'Antieke' versterkte binnen- en buitendeuren, al dan niet motorisch aangestuurd, vormen een stijlvolle beveiligingsmaatregel. Wij kopiëren de bestaande deurprofielen en maken de deur tot een versterkte, inbraakwerende barrière, zonder dat het opvalt.

Monumentale naar binnen draaiende houten ramen

monu-binnendraaiend-raam-2monu-binnendraaiend-raam-3
Monumentale naar binnen draaiende houten ramen zijn fraai, maar inbraaktechnisch niet koevoet/voorhamerproof. En dat zijn ze ook niet te maken. Daarom hebben wij gelamineerde, met staal ingelegde ramen ontwikkeld. Met de originele roedeverdeling op of in de beglazing en zonder parallax (visuele verschillen). De ramen zijn identiek aan de oude ramen, maar dan beresterk.

Strongroom deuren

monu-strongroomdeur-1monu-strongroomdeur-2
Strongroom deuren maken deel uit van een versterkte vluchtruimte waarin mensen zich in geval van nood kunt terugtrekken. Wij maken versterkte deuren, wanden, daken en vloeren. Van licht tot extreem zwaar - afhankelijk van uw situatie en wensen - zodat ze de zwaarste aanvalstechnieken weerstaan. Deze (stalen) deuren zijn zo te bekleden dat ze in het interieur opgaan en niet of nauwelijks opvallen.

Wilt u weten hoe wij úw monumentale pand kunnen beveiliging? Met respect voor de historie?
Bel dan met 026 361 09 09 of stuur ons een e-mail met uw vragen of wensen.
Senior projectmanager high risk bij onafhankelijk adviesbureau op het gebied van riskmanagement:

Er zijn weinig bedrijven die zoveel specifieke kennis in huis hebben. Ik kan eigenlijk geen ander bedrijf noemen.