Sluitplan

sleutelEen sluitplan geeft aan wie met welke sleutel (badge of tag) toegang heeft tot welke ruimte. Denk aan ouders, kinderen, oppassers, schoonmakers, tuinmannen, familieleden en eventuele bewakingsdienst. Zij kunnen met één sleutel in alle ruimtes komen waartoe ze geautoriseerd zijn.

Criminelen werken niet gestandaardiseerd

Criminelen zijn slim. Afhankelijk van het risico houden wij daarom rekening met bijzondere technieken die criminelen hanteren om een werkende sleutel te bemachtigen:
  • (Op afstand) fotograferen van een sleutel aan de sleutelbos
  • Via de kinderen (sportclub) kopiëren of een afdruk maken van een sleutel
  • (Geforceerd) verwijderen en tijdelijk vervangen van een systeemcilinder uit een afgelegen hekwerk, poort, schuur of hangslot (reversed engineering)
  • Decoderen van cilinders met behulp van scooptechnieken
  • Impressioneren van cilinders (evt. folietechniek) om zo een werkende 'sleutel' te krijgen
  • Aanvallen met klopsleuteltechnieken, scooptechnieken en/of combinatietechnieken
  • Etc.

Praktische krakerskennis voor extra veiligheid

Het pareren van deze technieken vereist uitgebreide en bovenal praktische krakerskennis. Kennis van openingstechnieken die niet in de normeringen worden bezien. Wij beschikken over die kennis. En verwerken deze in onze sluitplannen. Bovendien brengen wij wijzigingen in de beschermde cilinders aan, zodat de aanschaf van een vergelijkbare cilinder criminelen niet de juiste informatie oplevert. Als extra bescherming verloopt het naleveren en bijmaken van sleutels plus de correspondentie via onze gespecialiseerde beheerafdeling, dus buiten het reguliere kanaal om. Allemaal extra maatregelen om uw veiligheid en ons succes daarin te garanderen.

Sluitplanmatrix

Een sluitplanmatrix is een handig hulpmiddel bij het opstellen van een sluitplan. Dit is een Excel-document waarin u zowel gebruikers als ruimtes benoemt. Met kruisjes geeft u aan wie toegang heeft tot welke ruimte.
Voorbeeld van een ingevulde sluitplanmatrix (pdf, Nederlandstalig)
Voorbeeld van een ingevulde sluitplanmatrix (pdf, Engelstalig)
Voorbeeld van een lege sluitplanmatrix, om zelf in te vullen (pdf)

lampMeer weten over onze sluitplannen? Bel dan met 026 361 09 09 of stuur een e-mail.
Zo gemakkelijk is de eerste stap naar een goed sluitplan.
Directeur bij een grote universiteit met een hoog risicoprofiel:

Van den Hoogen Security denkt mee in het adviestraject en het bedieningsgemak van de oplossing. Eén sleutel voor meerdere sloten. Ook de nazorg is prima.