Meesterkraker opent antieke kluis

Meesterkraker Wim van den Hoogen ontcijfert combinatie van antieke Bensdorp-kluis

 

Bensdorp kluis 2De Chocoladefabriek heeft van het concern Barry Callebaut de persoonlijke familie Bensdorp-kluis gekregen die in de kelder van de oude fabriek in Bussum stond. Van de kluis ontbrak echter de cijfercode. Na een oproep in de Telegraaf meldde zich Wim van den Hoogen, de enige in Nederland die zich de titel meesterkraker mag aanmeten. Van den Hoogen wist in 2005 de enorme kluisdeur van de Nederlandsche Bank in Arnhem te openen. Hij slaagde erin de combinatie van de Bensdorp-kluis te ontcijferen. Na een lange zoektocht werd ook de sleutel van het slot gevonden in een la van de 95-jarige moeder van Louis Bensdorp. Aan hem was de eer om de sleutel van de kluis om te draaien.

Na het openen van de 35 cm dikke kluisdeur leek men in eerste instantie teleurgesteld met de vondst: moderne ordners met recente contracten. Maar de kluis bleek nóg een kluisdeur te bevatten. De meesterkraker had na 21 minuten en 30 seconden ook deze deur open en daar bleek de werkelijke schat te liggen: eigendomsbewijzen van 100 jaar geleden van alle gronden en gebouwen van de roemruchte Bensdorp chocoladefabrieken. Is De Chocoladefabriek nu eigenaar van 12.000 m2 grond en gebouwen in het hartje van Amsterdam en Bussum?


bensdorp-kluis-9eBensdorp kluis 9c

Meesterkraker Wim van den Hoogen opent de antieke Bensdorp-kluis

Verslag van RTV Noord Holland
Security Center

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag
van 08.00 tot 17.00 uur

Storingsdienst

Cliënten met een onderhoudscontract kunnen gebruikmaken van onze 24/7 storingsdienst.
Bel 026 361 09 09.

Klant aan het woord

"Het advies, de service en de mensen zijn perfect. Ons huis is echt een vesting geworden. Mijn vrouw en twee kinderen voelen zich nu veilig thuis als ik op reis ben. Een fijn gevoel, zowel voor hen als voor mij."